به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مسمومیت با کنسروها را جدی بگیرید
زمانی گفت: از مصرف قوطی های دارای نشت، برآمدگی و فرورفتگی خودداری نمایید.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
دکتر اکبر زمانی مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: مسمومیت های غذایی عبارت است از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسد که به میکروبها یا موا شیمیایی آلوده هستند در بدن به وجود می آید.
زمانی در ادامه گفت: باکتریها، ویروسها، قارچها، مواد افزودنی غیرمجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیتهای غذایی محسوب میشوند در برخی مواقع ممکن است غذای روزانه شما توسط میکروبها مانند باکتری ها آلوده شده در حالی که فاقد هیچ بو و مزه بدی باشند که در این صورت تشخیص غذای مسموم کاری دشوار می شود.
این مقام مسئول در خصوص نحوه آلودگی مواد غذایی گفت: آلودگی می تواند در جریان تولید فرآوردههای غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود لذا رعایت نکات بهداشتی در تمامی این عوامل مهم و اثر گذار است نکته مهم در هنگام مصرف کنسروها است که باید از مصرف قوطی های دارای نشت، برآمدگی و فرورفتگی و زنگزدگی م خودداری کنید.
برای مثال کنسرو تن ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می کند این باکتری توانایی تولید سم نوروتوکسین راداشته که بسیار سمی و کشنده است که البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای100درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید سم به صفر نزدیک می شود.
زمانی در پایان ضمن تاکید بر عدم مصرف کنسروهای دارای بادکردگی،ظاهر غیرنرمال بیان کرد: به جد از مصرف کردن این نوع قوطی ها پرهیز کرده و برای دور ریختن آنها هم دقت کنید که در بسته بندی پلاستیک و دولایه انجام شده و قوطی و محتویات آن را جدا از زباله های قابل بازیافت امحاء نمایید.
نظر دهید